Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Το Ευρωπαϊκό Κίνημα για το Νερό αλληλέγγυο στον αγωνιζόμενο λαό στη Συρία, το Ιράκ, την Τουρκία, το Ιράν

Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία

Το Ευρωπαϊκό Κίνημα για το Νερό στέκεται δίπλα σε γυναίκες και άνδρες που αγωνίζονται στη Συρία, το Ιράκ, την Τουρκία, το Ιράν ενάντια στον πόλεμο και την καταστολή, για ένα νέο μοντέλο δημοκρατικής κοινωνίας.

Τους τελευταίους μήνες, γυναίκες και άνδρες Κούρδοι αντιστέκονται στην επιθετικότητα του τουρκικού καθεστώτος στη Συρία και το Ιράκ. Ο τουρκικός στρατός στοχεύει μη στρατιωτικές υποδομές στη βόρεια Συρία, όπως σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, καταστήματα σιτηρών, νοσοκομεία και το σύστημα διανομής νερού, οδηγώντας σε φόβους για μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση αργότερα αυτόν τον χειμώνα.

Γυναίκες και άνδρες αντιστέκονται επίσης στην καταστολή από το ιρανικό καθεστώς κατά των γυναικών, των νέων και των μειονοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων. Ειδικά οι γυναίκες ηγούνται πολλών διαδηλώσεων στο Ιράν, παρά τους μεγαλύτερους κινδύνους και τα δεινά που αντιμετωπίζουν. Εν τω μεταξύ, ο υδροδοτικός διαχωρισμός παραμένει σε διάφορες περιοχές του Ιράν, όπως το υδροδοτικό απαρτχάιντ στην Παλαιστίνη.

Στην κραυγή «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία» γυναίκες και άνδρες αγωνίζονται για ένα νέο μοντέλο κοινωνίας, εναλλακτικό στα αυταρχικά και πατριαρχικά καθεστώτα στη Συρία, το Ιράκ, την Τουρκία, το Ιράν.

Το Ευρωπαϊκό Κίνημα Νερού εκφράζει την αλληλεγγύη του σε όλους αυτούς τους ανθρώπους και τις κοινότητες και καλεί την κοινή γνώμη να κινητοποιηθεί και τα θεσμικά όργανα να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα για τον άμεσο τερματισμό των στρατιωτικών επιθέσεων και καταστολών, για την απελευθέρωση των κρατουμένων και για την αναγνώριση των περιπτώσεων ελευθερίας, δικαιοσύνης και μη-αποκλεισμών, που υποστηρίζονται από τη δημοκρατική συνομοσπονδία και από όλους όσοι διαδηλώνουν στο Ιράν, την Τουρκία και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Τέλος, ζητά την προστασία των εξόριστων και των προσφύγων στο εξωτερικό και την εξασφάλιση αποκλεισμού από κάθε κίνδυνο έκδοσης. Ως προς αυτό, καταγγέλλει την επαίσχυντη συμφωνία που οδήγησε στην έκδοση του Κούρδου αγωνιστή Mahmut Tat από τη Σουηδία στην Τουρκία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.