Ποιοι είμαστε

Συμπολίτη – Συμπολίτισσα,

τώρα που τα πράγματα, - δηλ. οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του νερού ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ - ξαναπήραν το δρόμο τους,
τώρα που η αυταπάτη της ανάθεσης των υποθέσεών μας σε τρίτους – κόμματα, κυβερνήσεις και κάθε είδους εξουσίες – έχει οδυνηρά αποκαλυφθεί,
τώρα ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι αν δεν πάρουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες τα πράγματα στα χέρια μας, δεν πρόκειται να μας σώσει κανείς!

Η Κίνηση 136 αυτό ακριβώς προτείνει από την αρχή:
Το Νερό στα χέρια των Πολιτών, ούτε στο κράτος ούτε στις εταιρείες”.

Το ιστορικό Δημοψήφισμα της 18ης Μάη 2014 για την ΕΥΑΘ έγραψε μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της πόλης μας και έβαλε τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο χάρτη των αγώνων για το Νερό.
Πολίτες, Κινήματα του Νερού, Αυτοδιοίκηση και εργαζόμενοι, όλη η κοινωνία της πόλης, ενωμένη στο ζήτημα του Νερού σε μια ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΟΧΙ, έδωσε ηχηρή απάντηση σε όσους επιχειρούσαν την ιδιωτικοποίηση.
Την Τετάρτη 5 Οκτώβρη 2016, στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, οι εκπρόσωποι όλων των παραπάνω έδωσαν την ίδια υπόσχεση. Να ξαναενώσουν τις δυνάμεις τους για το ίδιο σκοπό:
“Νέο κύκλο πρωτοβουλιών για την έξοδο της ΕΥΑΘ από τη μέγγενη του Υπερταμείου και την απόδοσή της στην τοπική κοινωνία”.

Η Κ 136 ήταν εκεί με αυτή ακριβώς την πρόταση.
Να ξαναενώσουμε όλη την πόλη πάνω στο ζωτικό θέμα του Νερού, προς δύο κατευθύνσεις:
1. την αποτροπή κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης
2. τη διαμόρφωση της ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΙ πάνω σε μια κοινή πρόταση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ, για να περάσει το Νερό στα χέρια των πολιτών.

Η πρόταση της Κ136 δίνει απάντηση-λύση στο πρόβλημα της ιδιωτικοποίησης επανακρατικοποίησης-επαναδημοτικοποίησης, που ταλαιπωρεί αφάνταστα όσους το υφίστανται. Προτείνει το αποδεδειγμένα πιο επιτυχημένο μοντέλο διαχείρισης του Νερού, αποσπώντας τη διαχείρισή του από τις δυνάμεις που το ιδιωτικοποιούν.
Προτείνει στους πολίτες να το πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους. Από χρήστες υπηρεσιών δημόσιων ή ιδιωτικών, να γίνουν οι ίδιοι διαχειριστές του πιο βασικού φυσικού πόρου για τη ζωή τους.
Ως βάση της συγκρότησης αυτής προτείνουμε τους πρωτοβάθμιους μη κερδοσκοπικούς συνεταιρισμούς νερού σε κάθε υδροδοτούμενο Δήμο, η Ένωση των οποίων θα διοικεί την ΕΥΑΘ των πολιτών, των εργαζομένων και της Αυτοδιοίκησης της πόλης, με σκοπό την παροχή νερού στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με υψηλή ποιότητα, χαμηλές τιμές, προστασία του περιβάλλοντος, δημοκρατική λειτουργία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Κίνηση 136
www.k136.gr
email: k136info@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.