Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

"Το ποτήρι ξεχείλισε" - Μια δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Μια δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού με τίτλο "Το ποτήρι ξεχείλισε" διοργανώνουν ο Κύκλος-Εργαστήριo Αστικής Βιωσιμότητας και Κυκλικότητας, η Περιβαλλοντική Ομάδα ΑΠΘ και η Περιβαλλοντική Ομάδα ΠαΜακ, την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, ώρα 19:00 - 21:00, Αίθουσα Κύκλος, Αγίας Σοφίας 105, Άνω Πόλη - Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ανοιχτή συνάντηση και προβολή ντοκιμαντέρ για το Νερό.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές στην ανακοίνωσή τους:

Πώς συνδέονται η κλιματική κρίση με το νερό; Τι γνωρίζουμε για την πορεία και την ποιότητα του νερού πριν φτάσει σε εμάς; Υπάρχουν δημόσιες βρύσες στη Θεσσαλονίκη; Και τι συμβαίνει με το νερό σε αυτή την πόλη τελικά;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα, έθεσαν οι φοιτητές των Περιβαλλοντικών Ομάδων του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ. Προσπαθώντας να τα απαντήσουμε, συν-σχεδιάσαμε μαζί τους μια ανοιχτή διαδραστική συνάντηση εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού. Τη συζήτηση θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ ‘’Μέχρι την τελευταία σταγόνα: Ο μυστικός πόλεμος του νερού στην Ευρώπη’’ του Γιώργου Αυγερόπουλου.

Τρίτη 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού, σας προσκαλούμε στο χώρο του Κύκλου στις 19:00, να συζητήσουμε για ένα από τα σημαντικότερα αγαθά που μας προσφέρει η φύση και τη σημασία της διαφύλαξης, της εξοικονόμησης αλλά και της αναγνώρισής του ως κοινό αγαθό.

Μαζί μας θα είναι ο Κώστας Νικολάου, Επισκέπτης Καθηγητής Οικολογίας και Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας στο ΑΠΘ και μέλος της Κίνησης 136. Ο Κώστας Νικολάου έχοντας προσεγγίσει τη θεματική του νερού από την περιβαλλοντική και κοινωνικο-πολιτική σκοπιά της θα μας ενημερώσει και θα μοιραστεί μαζί μας τη γνώση και την εμπειρία του.

http://www.incommon.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.