Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Ιδιωτικοποιείται το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αθήνας με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο

Τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης του Λεκανοπεδίου της Αττικής προβλέπει κυβερνητική τροπολογία, που κατατέθηκε σε παντελώς άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία μόνον από τη Νέα Δημοκρατία.

Το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (ΕΥΣ) της ΕΥΔΑΠ εκτείνεται σε τέσσερις νομούς, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας και Αττικής και αφορά περίπου το 80% των νερών της χώρας. Το ΕΥΣ αποτελεί μία κομβική υπηρεσία που σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με την ασφάλεια της ποιότητας του νερού.

Σύμφωνα με την επίμαχη τροπολογία, η ΕΥΔΑΠ ΑΕ αποκτά το δικαίωμα διαχείρισης των ΕΥΣ στην Αττική αλλά μόνο για τρία χρόνια. Ωστόσο, μετά το πέρας αυτού του διαστήματος, τη λειτουργία, συντήρηση και αναβάθμιση του ΕΥΣ θα αναλαμβάνει ιδιώτης.

Αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ:

https://sekes-eydap.gr/sta-cheria-idioton-to-exoteriko-ydrodotiko-systimatos-tis-athinas-me-tropologia-se-ascheto-nomoschedio/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sta-cheria-idioton-to-exoteriko-ydrodotiko-systimatos-tis-athinas-me-tropologia-se-ascheto-nomoschedio&utm_term=2021-07-01


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.