Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Συνάντηση των εθελοντών του δημοψηφίσματος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομοΣτα πλαίσια των συναντήσεων που έχουν αρχίσει να γίνονται σε κάθε Δήμο από τις αντίστοιχες οργανωτικές επιτροπές του δημοψηφίσματος , την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, έγινε η 1η συνάντηση όλων των εθελοντών του δημοψηφίσματος της 1ης ΔΚ Θες/νίκης.
Έγινε ένας σύντομος απολογισμός από τους διοργανωτές του δημοψηφίσματος, ακολούθησε μια παρουσίαση των σημερινών δεδομένων: αποφάσεις ΣτΕ, ενημερώσεις κομμάτων και φορέων στην Αθήνα από την επιτροπή του δημοψηφίσματος, ομαδική προσφυγή κατά της ιδιωτικοποίησης, άνοιγμα διαλόγου και πληροφόρησης για το μέλλον της ΕΥΑΘ.
Οι εθελοντές του δημοψηφίσματος εξέφρασαν το ενδιαφέρον και τις σκέψεις τους σχετικά με την ενότητα που είναι αναγκαίο στοιχείο του κινήματος του νερού, ώστε να αποτραπεί η πώληση του. Αρκετοί τόνισαν την σημασία που είχε το δημοψήφισμα ως ένα βήμα προς μια πιο δημοκρατική λειτουργία και οργάνωση της κοινωνίας μας, ‘από τα κάτω’. Εκφράστηκε έντονα η ανάγκη επανάληψης αυτών των συναντήσεων, καθώς και η ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης των εθελοντών αλλά και των υπολοίπων συμπολιτών μας για τις εξελίξεις στο θέμα του νερού.
Ο κόσμος ενημερώθηκε για τις επόμενες δράσεις των φορέων του κινήματος του νερού (γενική συνέλευση Σώστε το Νερό την Πέμπτη 26 Ιουνίου, συμμετοχή των φορέων του Νερού στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ 4-6 Ιουλίου και 1η Πανελλαδική Συνάντηση συντονισμού συλλογικοτήτων για τη διαχείριση του νερού, 20-21 Σεπτεμβρίου, από την Κ136).
Για την οργανωτική επιτροπή του δημοψηφίσματος της 1ης ΔΚ Θες/νίκης,
Άρης Χατζηνικολάου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.